Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Emine Erdoğan, Edirne’de Osmanlı darüşşifası ve Osmanlı imaretinin modellemelerle anlatıldığı müzeleri ziyaret etti

Emine Erdoğan, Edirne’de Osmanlı darüşşifası ve Osmanlı imaretinin modellemelerle anlatıldığı müzeleri ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Edirne’de Osmanlı darüşşifası ve Osmanlı imaretinin modellemelerle anlatıldığı müzeler ile “Türkiye’nin en çevreci camiini” ziyaret etti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve eşi Sabriye Şentop ile Emine Erdoğan’ı, Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu karşıladı.

Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve eşi Sabriye Şentop ile Tunca Nehri kenarındaki Sultan II. Bayezid Külliyesi’nde yer alan Osmanlı’nın 15. yüzyılda akıl hastalarını su, müzik sesi, koku ile tedavi ettiği, devrin tıp yöntemlerinin anlatıldığı Sağlık Müzesi’ni Trakya Üniversitesi Rektörü Tabakoğlu’nun mihmandarlığında gezdi.

Müzeyi çok beğendiğini ifade eden Emine Erdoğan külliyenin içerisinde yeni oluşturulan dönemin ihtiyaç sahiplerine yemek ikramlarında bulunulmasının canlandırıldığı İmaret Müzesi’ni de ziyaret etti.

Emine Erdoğan, Sultan II. Bayezid Külliyesi İmareti’nin açılışı vesilesiyle Edirne’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Darüşşifanın yaklaşık altı asır öncesi çağın ötesinde şifa kapısı olduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, “Bizim medeniyetimiz şifahaneler kurarak hastalıklara şifa üzerinden yaklaşmış. Şifayı ilaçta olduğu kadar, doğada, yeme içmede, müzikte, yani yaşamın tam ortasında arar. Ve sağlığı, bir yaşam biçimi hâline dönüştürmüştür” dedi.

Tarihî mekânların günümüze kazandırılmasının çok faydalı olduğunun altını çizen Emine Erdoğan, şöyle devam etti: “Beslenmenin sağlıklı yaşamla ilişkisini gösteren bu mekânda, hastalara uygun yemekler hazırlanmış, aynı zamanda hasta yakınlarını ve fakirleri gözeten bir sosyal dayanışma örneği sergilenmiştir. Bu tarihî mekânları, günümüze kazandıran kurumları ve emeği geçen herkesi kutluyorum.”

Emine Erdoğan, Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Nilgün Tabakoğlu’nun girişimleriyle 2018 yılında kentin dezavantajlı bölgelerindeki okulların taranması sonucu keşfedilen şan, nota ve enstrüman kursları verilen yetenekli çocuklardan oluşan koronun konserini dinledi.

Emine Erdoğan daha sonra; Diyanet İşleri Başkanlığı, Edirne Müftülüğü ve Edirne İl Çevre Orman Müdürlüğü’nün de aralarında bulunduğu kurumlardan aldığı dokuz çevrecilik ödülüyle “Türkiye’nin en çevreci camii” unvanıyla öne çıkan Sultan II. Murat tarafından Tunca Nehri kıyısında 1434 yılında yaptırılan Dar-ül Hadis Camii’ni de ziyaret etti.
kaynak: www.tccb.gov.tr

Profesyonel Emlak