Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

HİSER PROJESİ FİRMALARIN REKABET GÜCÜNÜ ARTIRACAK

HİSER PROJESİ FİRMALARIN REKABET GÜCÜNÜ ARTIRACAK

Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Teknopark işbirliğiyle Ticaret Bakanlığı’nın sağlamış olduğu Hizmet Sektöründe Rekabet Gücünün Artırılması (HİSER) desteği kapsamında hayata geçirilen Gaziantep Yazılım ve Bilişim Kümesi projesinin açılış toplantısı video konferans yöntemiyle yapıldı.

İş birliği kuruluşlarının temsilcileri, proje uzmanları ve projede yer almaya hak kazanan firmaların temsilcilerinin yer aldığı toplantıda, HİSER desteğinin içeriği ve projenin yol haritası hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, projenin sektörün gelişimine ve iş dünyasındaki dijital dönüşüme büyük katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti.

HİSER Projesi faaliyetlerine yönelik, işbirliği kuruluşları ve proje katılımcılarıyla gerçekleştirilen açılış toplantısında firmalara önemli bilgiler verildiğini kaydeden Adnan Ünverdi, sözlerine şöyle devam etti:

“Ticaret Bakanlığı tarafından sağlanan HİSER desteği, hizmet sektörüne yönelik hazırlanmış projeleri kapsıyor. HİSER desteği ile ilgili sektördeki firmaların iş birliği kuruluşları aracılığıyla bir araya getirilerek yurt dışı pazarlara açılabilmelerini teminen ihtiyaç analizlerinin yapılması, ortak stratejilerin oluşturulması, eylem planlarının hazırlanması, yurt içinde ve yurt dışında pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi sağlanıyor.”

Program süresinin 3 yıl olduğunu kaydeden Ünverdi, şunları dile getirdi:

“Projemizde şu an itibarı ile 19 firma yer alıyor. Proje süresinde öncelikle firmaların ihtiyaç analizi yapılacak, ardından ortaya çıkan sonuca göre 36 aylık bir yol haritası oluşturulacak ve buna göre kümenin ihtiyaçları doğrultusunda eğitim, danışmanlık, yurt dışı ve yurt içi pazarlama faaliyetleri ve küme tanıtım çalışmaları gerçekleştirilecek. Proje kapsamında gerçekleştirilecek bütün faaliyetlerde Ticaret Bakanlığı tarafından firmalara özel yüzde 75 oranında geri ödeme desteği sağlanacak. İnşallah Gaziantep Teknopark’ın projemize sağlayacağı değerli katkılarla yazılım sektöründe önemli başarılara imza atacağız. Bu kapsamda sunmuş olduğu destekten dolayı Ticaret Bakanlığımıza, iş birlikleri için Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’a ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.”

ABDULLAH YİĞİT-GAZİANTEP

Profesyonel Emlak