Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

NEJMETTİN KAYA ,KORONAVİRÜS’E KARŞI ŞİFALI BİTKİLER CENNETİ MARMARİS

NEJMETTİN KAYA ,KORONAVİRÜS’E KARŞI ŞİFALI BİTKİLER CENNETİ MARMARİS

ABDULLAH YİĞİT-MARMARİS -Özel Haber

Marmaris Tarım ve Orman İlçe Müdürü Nejmettin Kaya , Koronavirüs `e Karşı Şifalı Bitkiler Cenneti Marmaris Diyerek Usta Gazeteci Abdullah Yiğit `e Özel açıklamalarda bulundu .

Kaya ,  Covid-19 pandemisinin semptomlarını hafifletecek ve hastalığın seyrini azaltacak potansiyele sahip birçok endemik bitkiye sahip olan #MARMARİS’te şimdilik sadece 4 adet bitkiyi inceleyelim.

1. #ZeytinYaprağı (Olea europea L.)
Zeytin yaprağı geleneksel olarak, hipertansiyona karşı, idrar arttırıcı, ateş düşürücü, iştah açıcı ve kabızlığa karşı kullanılmaktadır.

2. #Laden (Cistus spp.)
Bitkinin kullanılan kısımları yaprakları, oleoresin ve uçucu yağıdır. Aromatik, uyarıcı ve balgam söktürücü özelliklere sahip bitki, kanamayı durdurucu ve antibiyotik etkilere de sahip olup, tıbbi olarak, dâhilen mukus salgısını arttırıcı ve ishali geçirici özellikleri bulunmaktadır.

3. #KekikTürleri (Origanum, Thymus ve Thymbra)
Origanum uçucu yağı ile saf karvakrol (>%98) bileşiğinin insan MNV (nonenveloped murine norovirus) virüsüne karşı antiviral aktivitesinin araştırıldığı çalışma sonucunda, kekik yağı ve ana bileşeni olan karvakrolün MNV virüsüne karşı antiviral özellik gösterdiği ve karvakrolün gıda ve yüzeyler için doğal bir dezenfektan olabileceğini göstermiştir.

4. #MeyanKökü (Glycyrrhiza glabra L.)
Bitkinin taze ve kurutulmuş köklerinin kaynar su ile tüketilip, daha sonra alçak basınçla yoğunlaştırılması yöntemiyle elde edilen, parlak siyah renkli, özel ve tatlı lezzetli, suda kolaylıkla çözünebilen “Meyanbalı” gıda ve ilaç sektörünün önemli bir doğal hammaddesidir. Meyan kökünün bileşiminde nişasta, şekerler, zamk, rezin, flavon türevleri ve glisirizin (glisirizik asit) (50), özellikle taze köklerde, kuruyunca hidrolize uğrayan flavonoidler, izoflavonoidler, kalkonlar (likuiritin ve izo likuiritin) bulunmaktadır.

#nejmettinkaya #marmarisilçetarım #koronavirüs #covid19 #marmaris

Profesyonel Emlak