Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Örnek Çiftçi Abdulkadir YÜKSEL `e Ödül Yağdı

Örnek Çiftçi Abdulkadir YÜKSEL `e Ödül Yağdı

ABDULLAH YİĞİT-GAZİANTEP –Özel Haber
Gaziantep Nurdağı İlçesinin, önder ve örnek çiftliğinin sahibi, Ziraat Mühendisi, bölgemizin yetiştirdiği hayırsever iş adamlarından Abdulkadir YÜKSEL Nurdağı Ziraat Odası Başkanı Kemal BELPINAR tarafından Bölge tarımına verdiği destekler ve örnek çiftçi olma ödülü törenle verildi.

Abdulkadir YÜKSEL’e Gaziantep Nurdağı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hakkı GÜLER İlçemizdeki hayırsever tutumu, ilçemize yaptığı yardımlar ve ilçeye vermiş olduğu hizmetler nedeni ile Teşekkür plaketi ile ödüllendirilmiştir.

Abdulkadir YÜKSEL Ziraat Mühendisi olup akabinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde İşletme eğitimi ve yönetimi eğitimi almış olup işte bu almış olduğu eğitimleri kendi çiftçiliğinde teoriden pratiğe çevirmiş ve bölgenin başarılı çiftçisi ödülünü almıştır.

Abdulkadir YÜKSEL tarımda uyguladığı ve olumlu sonuçlar aldığı reçetesini bölge ve Türk çiftçisiyle paylaştı işte bu tarımda uygulanması gereken yöntemleri şu şekilde sıraladı.

-Abdulkadir YÜKSEL geleneksel tarımdan, modern tarıma hızla geçmemiz gerekmektedir
-Bölgemizin ürün desenini çeşitlendirmemiz gerekmektedir, örneğin farmakognozi [Doğal bitkisel kaynaklı ilaçlar] , fitoterapi [bitkisel kaynaklı tıp biriminden ] , sosyolojiden coğrafya modern mekanizasyon yararlanarak yeni ürün çeşitlenmesi yapmak gerekmektedir.

– Münavebe (Aynı ürünü, üst üste aynı toprağa ekmemek) sistemine geçilmelidir.
– Kooparatifleşmeye geçme çalışmaları başlatılmalıdır.
– Eldeki kıt kaynaklarla en yüksek verim alınması için modern tarım teknikleri uygulanmalıdır.
-Topraklarımızın tahlilleri yapılıp eksik olan mineral, vitamin tespit edilip ona göre doğal gübre ve bitki besleme ilaçları kullanılmalıdır.

– Toprak işlemeden başlayarak, yoğun efektif bir çalışma uygulanmaktadır.
– Kalite ve kantite yüksek tohumlar tedarik edilmelidir.
-Damlama sulama sistemine geçilmelidir. Su kaynakları korunmalıdır ve Efektif kullanılmalıdır.
-Mevsimlik tarım işçilerinin barınma konaklama koşulları hızla çözülmelidir. Bölgemizdeki mevcuttaki Suriyeli konuklarımız sisteme dahil edilip Tarımda işçi olarak kullanılmalıdır.
-İlçe Tarım Müdürlükleri, Ziraat Fakülteleri, Ziraat Odaları ve Tarımsal birlikler her adımda koordineli olmalıdır.
– Ekili ve dikili alanların kayıt altına almalı ve kontrollü ürün ekimi seçilmelidir.
– Katma değeri yüksek, üretim maliyeti düşük adaptasyonu yüksek ürünler ekimde tercih edilmelidir.
– Bölgemiz Agro turizme açılmalıdır (Örneğin ısparta’da lavanta ekimi ve hasadına katılmak için Türkiye’mizin her bir bölgesinden ziyaretçiler gitmektedir) Bölgemizde Lavanta ekimi yaptık ve lavantalı bal üretimine başlandı ve başarılı olduk.
– Gerekli ve yeterli ürün yetiştirmesi tamamlanınca (yeterle hammadde) entegre sanayi tesisleri kurulmalıdır.(Örneğin yerfıstığı, İşleme ve Paketleme tesisi)
Bu konuda hızlı bir çalışma başlattık.

Doğduğum bu topraklara borcumu ödemek için toprak mühendisi olarak tarım ve hayvancılıkta gerekli gelişmeyi büyümeyi yapmaya döndüm.

Borcumu bu topraklara çalışarak üreterek ödeyeceğim .Dedi.

Profesyonel Emlak